Wie? Wat? Waarvoor?

Go for Lombok:
wie, wat, waarvoor?

Voor-wie-doelstellingen-leerdoelen-ervaring-respect

Voor wie?
Go for Lombok is een goed doel dat zich specifiek richt op vrijwilligershulp op het eiland Lombok in Indonesië. Hierbij richten wij ons specifiek op bouwprojecten waarbij het renoveren en onderhouden van het gebouw centraal staat.

Door onze projecten voornamelijk te richten op kindertehuizen, scholen en andere instellingen helpen we juist de kinderen van Lombok. Hierbij proberen we het leefklimaat van de inwoners van Lombok te verbeteren met daarbij de nadruk op de leefomgeving van de kinderen.

Met wie?
Het uitvoeren van vrijwilligerswerk in Indonesië betekent veel plezier, maar ook veel voorbereiding en uiteindelijk hard werken als je in aangekomen Lombok bent. Eenmaal in Indonesië is de hoofdtaak het uitvoeren van vrijwilligerswerk om de levensvoorwaarden in Lombok verbeteren. Voor de deelnemers betekent dit niet alleen dat ze werkervaring op kunnen doen in hun vakgebied, maar ook een onuitwisbare en enorm geweldige ervaring rijker worden!

Schilderen-renoveren-opknappen-onderwijs-cultuur_met-wieVoordat iemand deelnemer wordt van een van de projecten van Go for Lombok zal er altijd eerst een kennismaking plaats vinden. Tijdens een ouderavond zal er een uitgebreide toelichting worden gegeven over het vrijwilligerswerk in Lombok waarna geïnteresseerde leerlingen zich kunnen inschrijven (voor meer informatie) over het daaropvolgende project. Op basis van inzet, gedrag,  vaardigheden en de aard van het eerstvolgende project stelt Go for Lombok de projectgroep samen die de uitdaging van dat jaar mag aangaan.

Met-wie-doelstellingen-leerdoelen-ervaring-respect-voorbereidingenVerwachtingen
Om succesvol deel te nemen aan dit vrijwilligerswerk verwachten wij natuurlijk buiten de 100% inzet, veel van onze deelnemers. Maar wat dan precies? Wanneer je voor vrijwilligerswerk naar Indonesië ofwel Lombok afreist zal je veel zaken moeten regelen.

• Het op touw zetten van sponsoractiviteiten om de reiskosten en de activiteiten in Lombok te kunnen bekostigen.

• Het volgen van de voorbereidingsavonden (locatie Gilde Opleidingen Techniek te Roermond).

• Het opvolgen van aanwijzingen van de leiding, dat de leerling altijd beleefd zal reageren naar iedereen en uiteraard het verbod op bezit of gebruik van drugs.

Eenmaal deelnemer geworden, wordt er dus veel verwacht. Projecten worden in eigen tijd voorbereid en uitgevoerd naast de gebruikelijke dagelijkse activiteiten zoals school en/of werk. Go for Lombok vraagt dus extra tijd, energie en bepaalde hoeveelheid geld, maar biedt daarnaast veel plezier en een geweldige internationale ervaring.

 

 • Like & volg ons op Facebook

  Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
 • Sponsoren

  Gilde opleidingen

  Gilde opleidingen

  Eigenweijers | reclame • huisstijlen • websites

  Eigenweijers | reclame • huisstijlen • websites

  Rotary

  Rotary

  Missiebureau Roermond

  Missiebureau Roermond

  Kiwanis International

  Kiwanis International

  Kersten Beheer

  Kersten Beheer

  Instruct

  Instruct

  DROP De Roermondse Ondernemers Prijs

  DROP De Roermondse Ondernemers Prijs

  De Tweesprong Maasbracht

  De Tweesprong Maasbracht

  Cox & Co

  Cox & Co

  BS St. Martinus Beegden

  BS St. Martinus Beegden

  VOS Opleidingsbedrijf

  VOS Opleidingsbedrijf

  Warung Ledeng Catering Indonesia

  Warung Ledeng Catering Indonesia